الاثنين، 7 أبريل، 2014

المشبك

صورة : وصفة المشبك

المقادير:

المقادير: كوب دقيق 1/3 كوب نشا معلقه زيت 1/3 كوب لبن دافئ معلقه خميرة 2 ملعقة سكر مقدار ماء دافئ للعجن
التحضير: تنشط الخميرة اولاا نحط عليها معلقتين سكر ومعلقة ماء دافئ ونسبهم لحد ما يضاعف حجمها
2_ نخلط الدقيق مع النشا مع الزيت مع الخميرة مع اللبن وشوية ماء دافئ
المهم هنا بقا ودي اهم حاجه نضيف الماية شويه شويه
عشان ممكن الدقيق مش يكون بيقبل مايه فمش تحتاجي مقدار الماية كامل
وكمان عشان متبقاش سايلة اووي

الطريقة ومعلومات:

نحط طاسة علي النار ونحط فيها زيت كتييير ونسيبه يسخن وبعدين نوطي علية ونجيب العجينه نحطها في علبة ماستردا ونخرم الغطاء ونعملها دواير في الزيت

وطبعا نكون قبلها مجهزين شربات زي بتاع الكنافة
وبيضاف بارد اول ما المشبك يطلع

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...