الاثنين، 22 يوليو 2013

اصابع الجلاش بالمكسرات او الفول السوداني


اصابع الجلاش



 اصابع الجلاش بالمكسرات او الفول السوداني



اولا طبعا هانجيب جلاش يكون طازه او مجمد مش مشكله المهم يكون طري


لو مجمد فككيه فى معزل عن الهواء يعنى ما تطلعيهوش من الكيس الا لما يفك فعلا ووقت الشغل


وهانجيب فوطه نضيفه ونغطي بيها ورق الجلاش واحنا بنشتغل عشان ما نيشفش من الطروف ويبوظ


هانجيب نص كيلو جلاش

وهياخد حوالي نص كوباية سمنه او زبده (ياريت بلدي )

و للحشو بقى زي ما تحبي ممكن مكسرات مجروشه وممكن خلطه زي الى انا باحبها دي

فول سوداني وزبيب وجوز هند وعليهم شويه قرفه او فانيليا زي ما تحبي


وهنحتاج شربات (قطر او شيره ) بس خفيف شويه ما نعقدوش اوي هنحتاج حوالي كوبايه شربات واحده او كوبايه ونص لو بنحب الحاجه سكر زياده


الى العمل بقى


هانجيب ورقتين جلاش ونفردهم كده قدامنا زي الصور دي ونحط معلقة كبيره من الحشو او نزود شويه ونفردها بعرض الورقه زي الصوره دي تمام



وبعدينناخد الطرف بتاع الورقه الى قدامنا ونطويه على الحشو بادينا الاثنين كده نساويه ونبرمه ونحاول بقدر الامكان ان تكون اللفه محبوكه كويس عشان تبقى ماسكه نفسها ونبرمها بادينا الاثنين فى نفس الوقت لحد ما تتلف لاخر الورقه


ممكن بالفرشاه كده ندهن الورقه قبل ما نلفها بالسمن السايح لكن يعنى لو كنتى اول مره تلفي جلاش كده بلاش لحد ما تتمكني من اللف ونبقى نرش السمن فى الاخر زي ما هانشوف

بعد ما نلف ورقتين الجلاش ننقلها بالراحه على الصنيه ونفضل نكرر ده لحد ما تخلص الكميه وتكون شكلها زي كده

بعد كده هانقطعها تقريبا طول كل حته خمسه سم وطبعا رصهم جمب بعض كده بيخليى تقطيعهم سهل جدا مع بعض

وبعد كده هانرش عليها السمنه بالمعلقه ونحاول نرش فى مكان القطع عشان السمنه تدخل بين الطبقات

زي الصوره دي كده


بعد كده هاندخلها الفرن بتقعد حوالي ربع ساعه بالكتير حسب سخونة الفرن عندك

وخلي بالك الفرن ما يكونش عالي عن 200 عشان ما يتحرش من فوق

وبنطلعه لونه اصفر دهبي جميل


وبنسقيه وهو سخن والشربات بارد ونسيبه فى الصنيه لحد ما يبرد وبعد كده نطلعه ونقدمه زي كده




وبالهنا يارب


يا لا بقى على المطبخ سريعا و وروني الشغل الجامد موت


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...