الثلاثاء، 30 يوليو، 2013

كيك الكريم كراميل (قدرة قادر)

صورة : وصفة كيك الكريم كراميل (قدرة قادر)
مقاديركيك الكريم كراميل (قدرة قادر):

للكراميل :

2 كوب سكر
4 ملعقة كبيرة ماء

للكريم :

5 بيض
1/2 كوب سكر
2 كوب حليب
1 ملعقة صغيرة ڤانيليا

للكيك :
2 بيض
1 ملعقة صغيرة ڤانيليا
1 كوب سكر بودرة
2 ملعقة كبيرة حليب
1/2 كوب زيت
1 كوب دقيق
1/2 ملعقة صغيرة بيكينج بودر

كريمة وفاكهة طازجة للتزيين
 
طريقة تحضيركيك الكريم كراميل (قدرة قادر) :
 
- يُسخن الفرن قبل البدء على حرارة 180 درجة مئوية.

للكراميل :

- يوُضع السكر مع الماء في وعاء على نار متوسطة، ويُترك حتى يذوب تماماً ويتغير لونه إلى الذهبي فقط، ويُرفع عن النار.
- يُوضع الكراميل في قاع قالب الكيك (الخاص بالكريم كراميل) ويُترك ليبرد.

للكريم :

- يُخفق البيض في وعاء عميق بواسطة مضرب كهربائي على سرعة متوسطة.
- يُضاف السكر والحليب والڤانيليا للبيض، مع الاستمرار في الخفق حتى يتجانس الخليط.
- يُصب الخليط فوق الكراميل البارد في قالب الكيك.

للكيك :

- يُخفق البيض في وعاء عميق باستخدام مضرب كهربائي على سرعة متوسطة، ثم تُضاف الڤانيليا والسكر البودرة مع الاستمرار في الخفق حتى تتجانس المكونات.
- يُضاف الحليب والزيت لخليط البيض مع الاستمرار في الخفق.
- يُخلط الدقيق مع البكينج بودر، ويُضاف للخليط تدريجياً ويُستمر في الخفق حتى تتجانس المكونات .
- يُصب خليط الكيك فوق خليط الكريم ويُوزع بالتساوي في قالب الكيك.
- يُوضع قالب الكيك في حمام مائي ويُخبز في الفرن لمدة ساعة أو حتى تمام النضج.
- يتُرك ليبرد، ثم يُوضع بالثلاجة (البراد) حتى يتماسك الكريم كراميل تماماً.
- يُوضع قالب الكيك في حمام ماء دافئ لمدة 3 دقائق حتى يذوب الكراميل ويُقلب في طبق التقديم ويُزين بالكريمة
 
 
الشيف اسامة السيد

تشيز كيك بقطع الشوكولا والكراميل

صورة : وصفة تشيز كيك بقطع الشوكولا والكراميل
مقاديرتشيز كيك بقطع الشوكولا والكراميل  :

الطبقة:

20 بسكويت شوكولاته
1 ملعقة كبيرة سكر
1/4 كوب زبدة غير مملحة ذائبة

خليط التشيزكيك:
1 رطل جبنة كريمة ناعمة
1/2 كوب سكر
1/2 ملعقة صغيرة فانيليا
2 حبات بيض كبير مخفوق قليلاً
1/2 كوب كريم حامض )ساور كريم
12 أصابع بسكويت الشومولاته إلى قطع صغيرة

طريقة تحضيرتشيز كيك بقطع الشوكولا والكراميل  :

1- قومي بتسخين الفرن على ١٦٠ درجة مئوية.
2- اطحني بسكويت الشوكولاته إلى فتاتات ناعمة وضعي الفتاتات في زبدية كبيرة وأضيفي السكر واخلطيهم.
3- بعد ذلك أضيفي الزبدة الذائبة واخلطي مرة أخرى إلى أن تصبح الفتاتات مغطاة كلياً بالزبدة. بملعقة كبيرة قومي بغرف الفتاتات في أكواب الكب كيك واضغطي الفتاتات بقوة.
4- احضري زبدية ثانية واخلطي الجبنة الناعمة بسرعة متوسطة لمدة ٣ دقائق وأضيفي السكر واخلطي مرة أخرى وبعد ذلك أضيفي الفانيليا واخلطي ثانياً ثم صبي البيض المخفوق والكريم الحامض واخلطي مرة أخرى.
5- قطعي اصابع بسكويت الشوكولاته إلى قطع صغيرة وأضيفيها في خليط التشيز كيك واثنيها في الخليط.
6- صبي الخليط في أكواب الكب كيك وضعيها في فرن حرارته ١٦٠ درجة مئوية لمدة ٣٠ دقيقة.
7- بعد ذلك ضعي التشيز كيك في الثلاجة حتى اليوم التالي.



مطبخ منال العالم



بان كيك بالمربى والعسل للاطفال

صورة : وصفة بان كيك بالمربى والعسل للاطفال
وقت الطهي 30 دقيقة


مقادير بان كيك بالمربى والعسل للاطفال :

ماء دافىء , كوب
هيل مطحون , ملعقة صغيرة
ملح , ملعقة صغيرة
سكر , ملعقة صغيرة
حليب بودرة , كوب
حلبة مطحونة , ملعقة صغيرة
دقيق أسمر , كوب
زيت نباتي ,3 ملعقة كبيرة

طريقة تحضير بان كيك بالمربى والعسل للاطفال :

- نخلط (الدقيق والحلبة والحليب والسكر والملح والهيل) سوياً في الخلاط الكهربائي
- نضيف الماء تدريجياً حتى تتكون عجينةً متماسكة القوام
- نجهز مقلاةً واسعةً, ثم ندهنها بقليلٍ من الزيت
- نشكل العجينة على شكل دوائرٍ, ثم نفردها باستخدام مرقة العجين
- نحمر عجينة البان كيك على الوجهين في الزيت
- ندهن كل واحدةٍ منها بالمربى (أي نوعٍ) والعسل
- نرتب قطع البان كيك فوق بعضها البعض ونزينها بقطعٍ من الفاكهة
- نقدمها دافئةً


الشيف دبمة حجاوي

الثلاثاء، 23 يوليو، 2013

كعك توم آند جيري للاطفال

صورة : وصفة كعك توم آند جيري للاطفال
وقت التحضير 10 دقيقة
وقت الطهي 30 دقيقة

مقادير كعك توم آند جيري للاطفال :

بيض ,2 بيضة
حليب ,50. كوب
سكر ,75. كوب
دقيق , كوب
فانيلا سائلة, ملعقة كبيرة
زبدة لورباك ,50. كوب
بيكنج باودر ,1.50 ملعقة صغيرة
ملح ,25. ملعقة صغيرة

طريقة تحضير كعك توم آند جيري للاطفال :

- ننخل الدقيق والحليب والبيكنج بودر والملح
- نخلط الزبدة مع السكر بالخلاط الكهربائي, إلى أن يصبح الخليط مثل الكريما
- نضيف بيضةً ثم نخفق إلى أن تمتزج مع خليط الزبدة, ثم نضيف البيضة الثانية والفانيلا, ونخفق مرةً أخرى
- نضيف خليط الدقيق والحليب, ونخفق على سرعةٍ متوسطةٍ لمدة دقيقةٍ واحدةٍ
- نوزع الخليط فى قوالب الكب كيك أو أي نوعٍ من القوالب المحفور عليها الصور التي نحبها, وهنا نختار صورة "توم اند جيري" ( يمكننا أن نشتري الصور المخصصة لتزيين الحلويات, إذا لم نجد القوالب التي نريدها)
- ندخل الكعك إلى الفرن على درجة حرارة 180 مئويةٍ, إلى أن ينضج ويصبح ذهبي اللون
- ننتظر حتى يبرد الكعك, ثم نقدمه للأطفال


الشيف ديمة حجاوي

الاثنين، 22 يوليو، 2013

صورة: وصفة بسكويت بطعم القهوة الموكا



صورة: وصفة بسكويت بطعم القهوة الموكا

طبق اليوم - بسكويت بطعم القهوة الموكا: طريقة عمل بسكويت بطعم القهوة الموكا. هذه الوصفة مقدمة من رزان كيك لمحبي البسكويت. تمتعي بتحضير حلويات سهلة وشهية بطعم القهوة.
المقادير:

نصف كوب زبد
كوب شيكولاتة سائلة
كوب سكر أبيض ناعم
ملعقة كبيرة من حبوب القهوة
ملعقتان صغيرتان ونصف الملعقة من الباكينج بودر
نصف ملعقة صغيرة من القرفة المطحونة
ثلاث بيضات
ثمن ملعقة صغيرة ملح
ثلث كوب من مسحوق الكاكاو غير المحلى
كوبان وثلاثة أرباع الكوب من الدقيق الأبيض
كوب من البندق المقشر
ملعقة كبيرة من الماء
كوب من مسحوق السكر الأبيض

طريقة التحضير:

سخني الفرن في درجة حرارة 375 درجة.

أحضري وعاء كبير الحجم، ضعي فيه الزبد واخفقيها بواسطة المضرب الكهربي لمدة 30 ثانية ثم أضيفي السكر، حبوب القهوة، البيكينج بودر، القرفة، ثم ملعقة الملح مع الإستمرار في الخفق بواسطة المضرب الكهربي.

أضيفي الثلاث بيضات ومسحوق الكاكاو إلى خليط الزبد واخفقى جيدا ثم أضيفي الدقيق تدريجيا حتى يصبح القوام كالعجين.

أضيفي كوب البندق إلى العجين واقسمي العجين إلى نصفين متساويين واتركيها لمدة 15 دقيقة.

أحضري صينية كبيرة الحجم ثم انثري عليها كمية قليلة من الدقيق.

قطعي عجين البسكويت على شكل دوائر ( أو أي شكل ترغبين فيه) ثم ضعيها في الصينية.

ضعي الصينية في الفرن لمدة من 20 إلى 25 دقيقة ثم اخفضي درجة حرارة الفرن إلى 325 درجة واتركيها لمدة ساعة.

أخرجي الصينية من الفرن، أحضري صينية أخرى، ضعي بها ورق زبد ثم ضعي فيها البسكويت وضعيها في الفرن مرة أخرى من 8 إلى 12 دقيقة حتى يصبح مقرمشا.

أخرجي الصينية من الفرن، ضعي البسكويت في طبق التقديم وعليه الشيكولاتة واستمتعي مع عائلتك بالمذاق الرائع.

صورة: وصفة مون بلان (الجبل الأبيض)


صورة: وصفة  مون بلان (الجبل الأبيض)

طبق اليوم -  مون بلان (الجبل الأبيض): طريقة عمل  مون بلان (الجبل الأبيض). هذه الوصفة مقدمة من رزان كيك لمحبي الحلوى الفرنسية. تمتعي بتحضير حلويات غربية شهية ولذيذة.

العدد : 6 إلى 8 أشخاص
طبق من : فرنسا
طبق : تحلية
الصعوبة : 4

المقادير:

المرانغ

بياض 4 بيضات في حرارة الغرفة
نصف كوب سكر
نصف كوب سكر ناعم
رشة فانيلا

كريما الكستناء

كوبان من الكريما الطازجة المخفوقة لتصبح كريما شانتيي
400غ من كريما الكستناء المعلبة
ملعقة صغيرة من الجيلاتين المذوب في 5 ملاعق طعام من الماء الفاتر
100غ من الشوكولا نصف الحلوة للزينة
100غ من الشوكولا نصف الحلوة المذوّبة لخلطها مع كريما الكستناء
2 إلى 3 ملاعق طعام من الزيت النباتي.

طريقة التحضير:

يخفق بياض البيض ليصبح خفيفاً وكثير الرغوة.

يضاف إليه السكر تدريجياً ويتابع الخفق بالخلاط الكهربائي ليصبح المزيج أبيض اللون ويتحول إلى مرانغ جامد.

يوقف الخلاط الكهربائي ويضاف السكر الناعم والفانيلا إلى المرانغ.

يحرك المزيج بملوق بلاستيكي. وتُرسم دوائر قطرها 10 إلى 12 سم على ورق البارشمان بواسطة قلم رصاص، على أن تكون هذه الدوائر بعيدة قليلاً عن بعضها.

يملأ كيس حلويات بالمرانغ ويسكب المرانغ على فوق الدوائر المرسومة.

في صينية أخرى مبطنة هي أيضاً بورق البارشمان، يسكب المرانغ على شكل كرات صغيرة بحجم حبات الجوز.

يحمى الفرن لتصبح حرارته 250 درجة فهرنهايت وتخبز دوائر المرانغ والكرات حتى تصبح جافة على اللمس ولكن من دون أن تحمرّ.

تُخفف حرارة الفرن لتصبح 200 درجة فهرنهايت ويتابع خبز المرانغ لمدة 15 إلى 20 دقيقة إضافية، ثم يطفأ الفرن وتترك أقراص ودوائر المرانغ داخل الفرن لمدة ساعتين إلى ثلاث ساعات حتى تجف تماماً.

تنقل قطع المرانغ إلى وعاء كتيم للهواء حتى موعد الاستعمال. يمكن تحضير قطع المرانغ هذه قبل يوم أو يومين، علماً أنها تبقى هشة ولذيذة لمدة أسبوعين في حال وضعها في وعاء كتيم للهواء.

كريما الكستناء

يذوّب الجيلاتين في 5 ملاعق طعام من الماء الفاتر حتى يصبح مثل الغراء اللاصق.

يخلط الجيلاتين المذوب مع كريما الكستناء والفانيلا والشوكولا المذوبة.

تضاف الكريما الطازجة المخفوقة ويحرك الخليط جيداً ليصبح خفيفاً وكثير الرغوة.

توضع الكريما في كيس حلويات وتُسكب فوق أقراص المرانغ المحضرة.

تغطى الأقراص بقطع المرانغ الصغيرة وتزين بالكستناء المسكّرة والشوكولا المذوبة.

يخلط 100 غ من الشوكولا المذوبة للزينة مع 2 إلى 3 ملاعق طعام من الزيت النباتي لجعل قوام الشوكولا رخواً وقابلاً للسكب.

ملاحظة

كريما الكستناء المعلّبة مختلفة عن هريسة الكستناء المعلبة لأن الأولى تحتوي على السكر والفانيلا وهي ناعمة جداً.
 
مطبخ لها

بودينغ الشوكولا


صورة: وصفة  بودينغ الشوكولا

طبق اليوم -  بودينغ الشوكولا : طريقة عمل  بودينغ الشوكولا. هذه الوصفة مقدمة من رزان كيك لمحبي الشوكولا. تمتعي بتحضير اطباق حلويات شهية ولذيذة.

العدد : 8 إلى 10 أشخاص
طبق من : المملكة المتحدة
طبق : تحلية
الصعوبة : 2

المقادير:
أكواب من الحليب
كوب من الكريما الطازجة السائلة
رشة فانيلا
4 ملاعق طعام من السكر
4 ملاعق طعام من مسحوق الكاكاو
6 ملاعق طعام من دقيق الذرة
100غ من الشوكولا السوداء المبروشة

طريقة التحضير:

يخلط الحليب مع الكريما الطازجة والفانيلا والسكر ومسحوق الكاكاو ودقيق الذرة في قدر كبيرة على النار.

يترك المزيج ليغلي، مع التحريك المستمر، ويتكثف قليلاً.

يرفع البودينغ عن النار ويسكب في أكواب كاسترد فردية ويترك ليبرد في حرارة الغرفة.

ترش الشوكولا المبروشة فوق أكواب البودنيغ وتحفظ في الثلاجة حتى موعد التقديم.
 
مجلة لها




صورة: وصفة جاتوه الشوكولا والجوز



صورة: وصفة  جاتوه الشوكولا والجوز

طبق اليوم بالصور -   جاتوه الشوكولا والجوز: طريقة عمل  جاتوه الشوكولا والجوز مقدمة من رزان كيك لمحبي الجاتوه. تمتعي بتحضير اشهى والذ اطباق الحلويات الغربية.
العدد : 12 إلى 16 شخصاً
طبق من : اوروبا
طبق : تحلية
الصعوبة : 3

المقادير:

250 غ من الزبدة غير المملحة
250 غ من الشوكولا السوداء
100 غ من السكر
ملعقة طعام من الخل الأحمر
185 غ من الدقيق الذاتي الارتفاخ
25 غ من مسحوق الكاكاو
6 حبات من الجوز البرازيلي، مفرومة خشناً
بيضتان مخفوقتان قليلاً
ملعقة صغيرة من خلاصة الفانيلا

للزينة
200 مل من الكريما المخفوقة
100 غ من الشوكولا السوداء
12 إلى 16 حبة جوز مغموسة بالشوكولا
قالب مدهون بالزيت ومبطن بورق البارشمان

طريقة التحضير:

يحمى الفرن لغاية 150 درجة مئوية أو 300 درجة فهرنهايت أو غاز رقم 2.  لتحضير الجاتوه، تذوب الزبدة في قدر، وتضاف إليها الشوكولا مع السكر والخل الأحمر و350 مل من الماء الساخن. ينخل الدقيق مع الكاكاو في وعاء ويخلطان معاً. يضاف مزيج الشوكولا إلى مزيج الدقيق والكاكاو، ويخفق الاثنان جيداً مع بعضهما. يضاف بعدها الجوز البرازيلي المفروم والبيض والفانيلا. يسكب هذا الخليط في القالب المحضر ويخبز في الفرن لمدة ساعة كاملة. يترك الجاتوه ليبرد تماماً في القالب قبل قلبه فوق صينية التقديم. فيما يبرد الجاتوه، تحضر صلصة الشوكولا. تغلى الكريما في قدر متوسطة الحجم، ثم ترفع عن النار وتضاف إليها الشوكولا. تترك الشوكولا لمدة 10 دقائق تقريباً حتى تذوب في الكريما، ثم تخفق جيداً معها. تترك الصلصة جانباً لتبرد، ثم يدهن بها سطح الجاتوه وحوافه بمساعدة سكين عريضة. يزين سطح الجاتوه بالجوز.

في الحصة الواحدة:

440 إلى 582 وحدة حرارية
33 إلى 44 غ من الدهون
18 إلى 24 غ من الدهون المشبعة
31 إلى 42 غ من الكربوهيدرات 
مجلة لها

عجينة القطايف




عجينة القطايف



العجينه سهله جدا جدا

هاتروحي وتحطي الاول 2 كوب ماء وكوب حليب (وممكن 3 كوبايات ماء بس عاااادي بتمشي ) وتحطي معاهم معلقة خميره فوريه او خميره عاديه وتضربيها فى الخلاط عشات تدوب وبعد كده تحطي 3 كوبايات دقيق وتضربي فى الخلاط

مافيش دقيقتين بتكون اتخلطت وبقت تمام التمام تتاكدي بس ان مافيش دقيق لازق على جدار الخلاط وكده وبعدين تحطيها فى دورق تاني وتبسبيها بقى تخمر لو كانت خميره عاديه ساعه على الاقل لو كان الجو حر

الخميره الفوريه بالكتير نص ساعه تكون بقت تمام التمام وعشان تعرفي انه خمرت وتنفع للشغل تكون فيها فقاقيع زي الصوره دي كده




كده خلصنا العجينه نروح بقى على البوتجاز ونحط صنيه اي صنيه انا فضلت التيفال عشان ما تلزقش وتدهنيها زيت بالفرشه حاجه خفيف اوي اوي

ولما تسخن وتبقى تمام تبدأي تصبي العجينه بالدورق زي كده


ركزوا كده وشوفوا قوام العجينه ازاي وبتصبيها وهي بتفرد وتديكى الحجم الى انتى عايزاه
ومش بتاخد الا دقيقه واحده على لنار وبتشليها اول بس ما تجمد
لاحظي كده الاثنين الى تحت خلاص جمدوا واستوو والاثنين الى فوق لسه عليهم ثواني

وتطلعها وطبعا تفرديها على صنيه كده عشان ما تلزقش فى بعضها وده شكلها من فوق والاحمر ده من تحت طبعا


وبتكون جاهزه على طول على الشغل يعنى ابدأي شغل فيها حتى وهى لسه دافيه بتكون سهله جدا فى التطبيق وهانعمل منها اصناف كتير اوي اوي اوي والكميه الى انا عملتها دي تعمل وليمة قطايف زي الى فى الصوره دي



عايزه حد يجرب ويتكسف ويقول انه جرب بلاش رخامه بقى

قطايف بالشيكولاته

قطايف بالشيكولاته


 قطايف بالشيكولاته طبعا هانحتاج مقدار عجينة قطايف
وهانعمل مقدار من كريمة الباتسيرر بالشيكولاته او كاستر عادي بالشيكولاته يمشي برضه
هاتلاقوا الكريمه بتاعتي لونها غامق اوي ده لانى باستعمل كاكاو خام مش كاكاو عادي
باجيبه من عند بتوع لوازم الحلوانيه
ينفع نعلها على شكل قرطاس برضه زي القطايف بالكريمه
انما انا لقيت انسب شكل له الى هو القطايف المربعه الى بيكون شكلها كده لقيت شكلها اوضع فى الصوره دي عن صورة الشيكولاته
طبعا هانقفلها وبعدين نقليها وبعدين نطلعها نصفي زيتها ونسقطها فى الشربات بس مش هانسيبه كتير يادوب كده تنزل وتطلع
لان احنا هانحط عليها شيكولاته فمش عايزنهاتبقى مسكره اوي
بعد كده هانحط الكريم باتسيير او الكاستر فى قرطاس الكريمه ونعمل داخل كل واحده ورده زي الى فى الصوره ده

وبعد كده يكون عندنا صوص شيكولاته جاهز نحد على وش كل واحده معلقه صوص شيكولاته زي الكام واحده الي فى النص دول كده
ممكن نستغنى عن صوص الشيكولاته برضه عادي وممكن نرش مكسرات مثلا
انما الحقيقه صوص الشيكولاته بيبقى جامد جدا
وبعدين نسيبها بقى فى التلاجه وناكل بقى بالف هنا

اصابع الجلاش بالمكسرات او الفول السوداني


اصابع الجلاش



 اصابع الجلاش بالمكسرات او الفول السوداني



اولا طبعا هانجيب جلاش يكون طازه او مجمد مش مشكله المهم يكون طري


لو مجمد فككيه فى معزل عن الهواء يعنى ما تطلعيهوش من الكيس الا لما يفك فعلا ووقت الشغل


وهانجيب فوطه نضيفه ونغطي بيها ورق الجلاش واحنا بنشتغل عشان ما نيشفش من الطروف ويبوظ


هانجيب نص كيلو جلاش

وهياخد حوالي نص كوباية سمنه او زبده (ياريت بلدي )

و للحشو بقى زي ما تحبي ممكن مكسرات مجروشه وممكن خلطه زي الى انا باحبها دي

فول سوداني وزبيب وجوز هند وعليهم شويه قرفه او فانيليا زي ما تحبي


وهنحتاج شربات (قطر او شيره ) بس خفيف شويه ما نعقدوش اوي هنحتاج حوالي كوبايه شربات واحده او كوبايه ونص لو بنحب الحاجه سكر زياده


الى العمل بقى


هانجيب ورقتين جلاش ونفردهم كده قدامنا زي الصور دي ونحط معلقة كبيره من الحشو او نزود شويه ونفردها بعرض الورقه زي الصوره دي تمام



وبعدينناخد الطرف بتاع الورقه الى قدامنا ونطويه على الحشو بادينا الاثنين كده نساويه ونبرمه ونحاول بقدر الامكان ان تكون اللفه محبوكه كويس عشان تبقى ماسكه نفسها ونبرمها بادينا الاثنين فى نفس الوقت لحد ما تتلف لاخر الورقه


ممكن بالفرشاه كده ندهن الورقه قبل ما نلفها بالسمن السايح لكن يعنى لو كنتى اول مره تلفي جلاش كده بلاش لحد ما تتمكني من اللف ونبقى نرش السمن فى الاخر زي ما هانشوف

بعد ما نلف ورقتين الجلاش ننقلها بالراحه على الصنيه ونفضل نكرر ده لحد ما تخلص الكميه وتكون شكلها زي كده

بعد كده هانقطعها تقريبا طول كل حته خمسه سم وطبعا رصهم جمب بعض كده بيخليى تقطيعهم سهل جدا مع بعض

وبعد كده هانرش عليها السمنه بالمعلقه ونحاول نرش فى مكان القطع عشان السمنه تدخل بين الطبقات

زي الصوره دي كده


بعد كده هاندخلها الفرن بتقعد حوالي ربع ساعه بالكتير حسب سخونة الفرن عندك

وخلي بالك الفرن ما يكونش عالي عن 200 عشان ما يتحرش من فوق

وبنطلعه لونه اصفر دهبي جميل


وبنسقيه وهو سخن والشربات بارد ونسيبه فى الصنيه لحد ما يبرد وبعد كده نطلعه ونقدمه زي كده




وبالهنا يارب


يا لا بقى على المطبخ سريعا و وروني الشغل الجامد موت


الاثنين، 15 يوليو، 2013

الكنافة بالتمر


طريقة عمل الكنافة بالتمر






طريقة عمل الكنافة بالتمر

صورة : وصفة الكنافة بالتمر


وقت التحضير:  ٤٥ دقيقة
وقت الطبخ:  ٤٥ دقيقة
عدد الوجبات:  ١٥





مفاجئة الكنافة، لذيذة جدا و مغذية من اختراعي ، أعجبت الجميع من حولي و احببت ان تستفيدو بطريقة تحضيرها لتعم الفائدة.

المقادير






 
مقادير العجين:
٥٠٠ غرام عجينة كنافة
١٥٠ غرام سمن نباتي
مقادير الحشو:
٥٠٠ غرام تمر، ناعم
مقادير الشيرة(القطر):
٣ كوب سكر
١ ١٢ كوب ماء
١ ملعقة صغيره فانيلا
١٤ ملعقة صغيره عصير ليمون حامض

طريقة التحضير

 
١. يحضر القطر، بخلط السكر مع الماء ويوضع على نار متوسطة، يحرك وقبل الغليان تضاف الفانيلا وعصير الليمون ويستمر بالتحريك، يترك يغلي على نار هادئة 3 دقيقة ثم يرفع عن النار ليبرد تماما.
٢. تحضير العجين، تقطع بالسكين قطع عشوائية، تخلط جيدا بكل كمية السمن والزبدة حتى يمتزج تماماً.
٣. لتجهيز الحشوة، يفتت التمر الناعم ويترك جانباً.
٤. في صينية الكاب كيك في كل كاب يوزع لنصفه كنافة ثم يوضع قطعة تمر تغطي الكنافة، تغطى بكمية من عجينة الكنافة.
٥. تدخل الصينية فرن حامي بدرجة 170 درجة، تحمر من الجهتين وتخرج من الفرن.
٦. يصب القطر عليها، تخرج من القوالب وتقدم في طبق مناسب وتزيين بالمكسرات أو زهر الليمون.

اقتراحات

 
يمكنك تحضيرها بنفس طريقة الكنافة العادية في صينية واسعة 3 طبقات طبقة كنافة و طبقة تمر و الثالثة كنافة و بعد التحمير اقلبيها و زينيها و قدميها.

قطايف بالقشطة


طريقة عمل قطايف بالقشطة




طريقة عمل قطايف بالقشطة

صورة : وصفة قطايف بالقشطة


وقت التحضير:  ٣٠ دقيقة
وقت الطبخ:  ٣٠ دقيقة
عدد الوجبات:  ٣٠






المقادير






 
٣ كوب دقيق
٣ كوب حليب سائل
١ ملعقة صغيره سكر
١ ملعقة كبيرة الخميرة
١ ملعقة كبيرة نشا، كورن فلور
القشطة:
٢ كوب حليب سائل
٢ ملعقة كبيرة نشا
سكر حسب الرغبة
١٧٠ غرام قشدة، ما يعادل علبة صغيرة
القطر:
٢ كوب سكر
١ كوب ماء
٢ ملعقة صغيره عصير ليمون حامض

طريقة التحضير

 
١. طريقة عمل القطر، توضع كل المكونات على النار حتى يصبح قوامها متجانس وتترك لتبرد ويصبح القطر جاهزا للاستعمال .
٢. عمل القطايف، تخلط جميع المكونات مع بعض حتى الحصول على عجين سائلة وتترك لترتاح قليلا.
٣. يحضر مقلاة تيفال( مقلاة غير لاصقة) و توضع على نار هادئة .
٤. يصب من الخليط مقدار فنجان قهوة في المقلاة وتقلى من جهة واحدة لنحصل على رقاقة القطايف لونها اشقر من جهة وأبيض من جهة اخرى.
٥. توضع في جاط وتغطى بقماشة لتبقى طرية و يسهل حشيها .
٦. عمل القشطة، تخلط جميع المكونات ما عدا علبة القشطة على البارد بعدها توضع في طنجرة على النار متوسطة الحرارة مع التحريك الدائم.
٧. عندما يثخن قوامها وتشتد تنزل من النار وتترك لتبرد قليلا ثم توضع القشطة فوقها وتخلط وبهذا تصبح جاهزة للحشي.
٨. تحشى كل قطعة بملعقة كبيرة من القشطة وتغلق من طرف و تترك مفتوحة من الطرف الاخر. تزين بالفستق الحلبي المطحون او بزهر الليمون حسب الرغبة .

اقتراحات

 
يضاف القطر حسب الرغبة

الغريبة الشامية


طريقة عمل الغريبة الشامية





طريقة عمل الغريبة الشامية

صورة : وصفة  الغريبة الشامية

وقت التحضير:  ٣٠ دقيقة
وقت الطبخ:  ٢٠ دقيقة
عدد الوجبات:  ٦



الغريبة نوع من الحلويات المشهورة في بلاد الشام , احبها لاني سهله واكر ما يعجبني فيها قوامها الجميل الذي يذوب في الفم

المقادير






 
٢ كوب طحين
١ كوب سمن
١٢ كوب سكر بودرة

طريقة التحضير

 
١. يخفق السكر والسمن جيداً حتى يصبح قوامه كريمي.
٢. يضاف الطحين بالتدريج حتى يصبح عجينة طرية سهلة التشكيل، توضع العجينة بالثلاجة لعشر دقائق تقريبا لترتاح ويسهل تشكيلها.
٣. تشكل العجين بحسب الرغبة وتضاف المكسرات (حسب الرغبة) وذلك بالضغط الخفيف على الحبه.
٤. توضع الغريبة في صينية الخبز ثم توضع الصينية في الثلاجة لخمس دقائق حتى تحافظ على شكلها جيداً.
٥. يحمى الفرن على درجة حرارة منخفضة 120-140.
٦. توضع الصينية في الفرن على الرف الاوسط لمدة 20 دقيقة تقريبا ويجب ان تحافظ على لونها الابيض وتاخد لون اشقر خفيف من الاسفل فقط .

اقتراحات

 
مقادير الغريبة بشكل عام :
 السمن نصف الطحين والسكر (بودرة) نصف السمن (للتسهيل)يجب عدم تحريك الحبات من الصينية حتى تبرد تماما والا سوف تتفتت.
الطحين والسكر البودرة يجب ان يكون منخل واكثر من مرة هو الافضل
يمكن عمل غريبة بالكاكاو ولكن يستبدل مقدار الكاكاو بالطحين ,مثال: نضيف ملعقتين كاكاو لكاس الطحين الذي اخذنا منه ملعقتين طحين .
الكوب هو نفسه لجميع المكونات
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...